Plotter

Plotterwinkel.be is leverancier van plotters van de gerenommeerde merken HP, Canon en Epson. Wij leveren, installeren en repareren plotters door heel Nederland. Ons volledige assortiment plotters, media en onderdelen kunt u eenvoudig online bestellen en wordt de volgende dag geleverd.

Via onderstaand artikel proberen wij de keuze voor de juiste plotter voor u een stukje eenvoudiger te maken. Uiteraard zijn wij bij vragen telefonisch en per e-mail bereikbaar voor al uw plotter vragen.

Plotter keuze

Bij de keuze voor de juiste plotter zijn er meerdere factoren die een rol spelen. De juiste keuze is afhankelijk van het aantal afdrukken, gebruikte software, Technische of Grafische toepassingen, formaat en gebruikers.

Ga naar de plotter keuzehulp

Met deze keuzehulp proberen wij uw keuze voor het kopen van een plotter makkelijker te maken.

Aantal afdrukken / plots

Wanneer een plotter wordt gekocht is het belangrijk dat het aantal afdrukken goed in kaart is gebracht. Bij een hoog maandelijks afdrukvolume is het belangrijk dat er wordt gekozen voor een plotter met grote inkt cartridges. De grote cartridges zijn goedkoper per ml inkt dan kleine cartridges. De aanschafprijs van een plotter met grote inktcartridges is een stukje duurder dan een plotter met kleine cartridges maar dit verdient zich bij grote aantallen terug.
Is het maandelijks volume plots niet heel groot maar wordt er bijvoorbeeld één of twee keer per maand een grote batch afdrukken gemaakt dan is het verstandig te kiezen voor een snelle plotter met een stapelaar / stacker voor het opvangen van de plots.

Gebruikte software en besturingssysteem

Voordat u een plotter koopt is het belangrijk dat er wordt gecontroleerd of de software die wordt gebruikt compatible is met de gekozen plotter. Let vooral op bij afwijkende besturingssystemen zoals Linux en Apple. Ook bepaalde programma’s zoals Adobe Photoshop, Acrobat Reader, Autocad, etc. hebben vaak afwijkende eisen. Gebruikt u bovenstaande besturingssystemen of software dan raden wij u aan voor de aanschaf van een plotter contact met ons op te nemen.

Technische of grafische plotter

Plotters zijn van de merken HP, Canon en Epson verkrijgbaar in zowel technische als grafische uitvoeringen.

Hp Designjet T2600 36 inch PostScript
Technische plotter

Technische plotters zijn ontwikkeld voor het printen van bouwtekeningen, kantoorafbeeldingen, planningen, etc. De kwaliteit van Technische plotters is de afgelopen jaren echter zo sterk verbeterd dat deze ook steeds vaker worden gebruikt voor het licht grafische werk zoals reclame posters en presentaties.

HP Designjet Z9+ 44 inch postscript
Grafische plotter

Grafische plotters ook wel grootformaat fotoprinters genoemd zijn over het algemeen minder geschikt voor het printen van technische afdrukken doordat de besturingstaal daarvoor ontbreekt. Drukt u grootformaat posters en foto’s dan is een grafische plotter de beste keuze.

A1 of A0 plotter

Technische Plotters zijn verkrijgbaar in A1 en A0 formaat. Grafische plotters zijn ook nog verkrijgbaar in 54 of 60 inch.
Met een A0 plotter kunt u uiteraard ook gewoon A1 afdrukken maken. Vaak kan dit zonder het wisselen van de papierrol doordat de stuurprogramma’s liggend afdrukken ondersteunen. A0 plotters zijn ook verkrijgbaar met 2 rollen systeem. Het is dan mogelijk een rol A0 en A1 tegelijk te laden.

Gebruikers van de plotter

Een punt dat vaak wordt vergeten is de gebruikers van de plotter. Het verwisselen van papier, inkt en printkoppen maar ook de bijgeleverde software en gebruiksvriendelijkheid van menu’s is niet bij elke plotter even eenvoudig.
De nieuwste HP Designjet plotters zijn ontwikkeld met een grafisch touch screen waarop alle handelingen met animaties worden weergegeven. Je kunt deze plotters zonder problemen door iedere gebruiker laten beheren.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€100

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Installatieservice + advies

Wij helpen u graag bij het installeren en geven u graag deskundig advies.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via Bankcontact, vooruit betalen, of op rekening.