De verschillen tussen de HP Designjet T850 en de T950

De HP Designjet T850 en HP Designjet T950 zijn de nieuwste toevoeging aan de technische printer serie van HP. Deze lijn printers zijn ideaal voor het afdrukken van onder andere lijntekeningen, CAD/GIS tekeningen, presentaties en kantoorprints. Ook maken deze nieuwe grootformaat printers het nog gemakkelijker om op diverse formaten te printen. Van A4 tot en met A0, binnen een handomdraai drukt u alle ontwerpen af. De printers hebben namelijk een ingebouwde velinvoer lade en kunnen zelf wisselen tussen papier rol of vellen papier.

Daarnaast maken deze technische printers gebruik van de gepigmenteerde HP Flex Tech inkt. Dit zorgt voor topkwaliteit prints die nog krachtiger worden weergegeven. Het is tevens de eerste inkt voor technische grootformaat printers met een UL ECOLOGO certificering.

Wat zijn de verschillen tussen de HP Designjet T850, HP Designjet T850 MFP, HP Designjet T950 en HP Designjet T950 MFP?

De verschillen tussen de HP Designjet T850 en de HP Designjet T950 door plotterwinkel.be

Een aantal verschillen tussen de diverse modellen uitgelegd:

Formaat
Er zitten tussen de HP Designjet T850 en de HP Designjet T950 geen verschillen wat betreft het formaat. Alle modellen kunnen tot en met A0 formaat printen. Dit zijn dus prints van maximaal 914mm breed ofwel 36 inch.

Printsnelheid per uur
De printsnelheid verschilt tussen de T850 en T950. Het gaat hier over de snelheid van het printen. Deze ligt bij de T850 op 90 A1 prints per uur of 45 A0 prints per uur. Bij de T950 ligt deze printsnelheid hoger en deze print dus meer prints per uur. De T950 doet die met 120 A1 prints per uur ofwel 60 A0 prints per uur.

A4/A3 invoercapaciteit
De machines beschikken beide over een ingebouwde invoer voor vellen A4/A3 papier. Het grote verschil zit in het aantal vellen papier en de invoer. Bij de T850 serie printers zit de invoer van de vellen papier aan de bovenzijde van de achterkant van de machine en deze kan maximaal 50 vellen papier dragen. Bij de T950 serie printers kan deze invoerlade tot 100 vellen papier dragen en zit de invoerlade aan de voorkant, waardoor u hier gemakkelijker bij kunt.

Maximale rollengte
De maximale lengte van een papierrol die de machines kunnen dragen die verschillen onderling. Zo kan de T850 serie rollen van maximaal 50 meter papier dragen en de T950 serie kan rollen van maximaal 100 meter papier dragen.

Opvang van de prints
De HP Designjet T850 en T850 MFP zijn voorzien van een standaard opvangbak. Deze kent u mogelijk wel van de oudere machines. De prints vallen in de opvangbak nadat ze klaar zijn en kunnen zo gemakkelijk opgehaald worden.

De HP Designjet T950 en de T950 MFP hebben geen standaard opvangbak maar een ingebouwde velorganizer en een stapelaar. De velorganizer zorgt ervoor dat prints op vel gescheiden opgevangen worden van de grootformaat prints. Zo raken uw prints niet door elkaar en hoeft u deze niet handmatig te sorteren. Daarnaast heeft de T950 serie printers ook een stapelaar. Deze stapelt al uw grootformaat prints netjes zodat u deze gemakkelijk kunt oppakken en niet nog zelf hoeft op te stapelen. Deze stapelaar is inklapbaar waardoor de printer compact blijft wanneer deze niet gebruikt wordt.

Scanner
DE T850 MFP en T950 MFP zijn voorzien van een ingebouwde scanner. Deze scanners scannen beide met een resolutie tot wel 600 DPI. U scant uw bestanden gemakkelijk naar JPEG, TIFF of PDF formaat en kunt deze vervolgens gemakkelijk via email, netwerk, cloud, pc of mobiel verwerken. U voert de scan gemakkelijk in vanaf de voorkant van de machine.

Geheugen
De verschillende modellen schelen niet heel veel met elkaar wat betreft het geheugen. De T850 MFP en de T950 MFP hebben een geheugen van 2GB ten opzichte van 1GB bij de modellen zonder scanner. Dankzij het extra geheugen worden daardoor zowel uw scans als uw prints met gemak verwerkt. Zo kunt u moeiteloos al uw grootformaat prints inscannen, kopiëren of afdrukken.

Gratis verzenden

Bij alle bestellingen >€100

Snelle levering

Voor 16:00 uur besteld = volgende werkdag geleverd.

Installatieservice + advies

Wij helpen u graag bij het installeren en geven u graag deskundig advies.

100% veilig betalen

Betaal eenvoudig via Bankcontact, vooruit betalen, of op rekening.